Яворина



Що нового?

22 Травня 2018

Диво UA
"Яворина" взяла участь у міжнародному проекті української дитячої пісні «Дитяча філармонія «Диво UA», що відбувся в Українському домі 11 травня 2018 року.

20 Листопада 2017

Яворина вітала гостей фестивалю «Віртуози фолку»
Народний фольклорний дитячий ансамбль «Яворина» вітав гостей фестивалю «Віртуози фолку», що відбувся 19 листопада 2017 року в Українському домі.

20 Листопада 2017

Яворина здобула першу премію на конкурсі «Україна єднає світ»
Старша група дитячого фольклорного ансамблю "Яворина" здобула 1 премію у конкурсі - фестивалі "Україна єднає світ", що відбувся 18 листопада у Києві.



Наші друзі




Яворина у Facebook

 

Приготування куті

Звичаї та свята українського народу » Зимові свята » Святий Вечір (Святвечір). Багата кутя » Приготування куті

Интернет-магазин Розумашка

Кутя - обрядова страва, що подається на стіл у переддень Різдва ХристовогоСвятий вечір — серед інших дванадцяти страв.
Обов'язковими компонентами куті з давніх часів є пшениця, мак та мед. Сьогодні до куті часто додають інші компоненти — горіхи, родзинки, шоколад.

Інгредієнти: 2 скл. пшениці, 1 скл. маку, 1 скл. горіхів, 50 г родзинок, 100 г меду.

Приготування: Пшеницю помити, замочити на кілька годин. Після — відварити на середньому вогні до готовності. Мак промити, запарити (залити на 20—30 хв. окропом) і перетерти в молоко у макітрі. У сьогоденні макітр немає, то використовують м'ясорубку — перемелюють мак 2—3 рази (результат не можна рівняти з макітрою, краще використовувати кавомолку). Горіхи подробити і присмажити до золотавого кольору. Усе перемішати, додати вимиті і підсушені родзинки, мед, цукор.


Повідомте про цей сайт Ваших друзів у Facebook або у Twitter:





« назад на Народні свята та звичаї
« назад на Зимові свята
« назад на Святий Вечір





Якщо Вам сподобався наш сайт або є побажання з його покращення, залиште свій запис у нашій Гостьовій книзі