Диво UA
"Яворина" взяла участь у міжнародному проекті української дитячої пісні «Дитяча філармонія «Диво UA», що відбувся в Українському домі 11 травня 2018 року.
Яворина вітала гостей фестивалю «Віртуози фолку»
Народний фольклорний дитячий ансамбль «Яворина» вітав гостей фестивалю «Віртуози фолку», що відбувся 19 листопада 2017 року в Українському домі.
Яворина здобула першу премію на конкурсі «Україна єднає світ»
Старша група дитячого фольклорного ансамблю "Яворина" здобула 1 премію у конкурсі - фестивалі "Україна єднає світ", що відбувся 18 листопада у Києві.
Кутя - обрядова страва, що подається на стіл у переддень Різдва Христового — Святий вечір — серед інших дванадцяти страв.
Обов'язковими компонентами куті з давніх часів є пшениця, мак та мед. Сьогодні до куті часто додають інші компоненти — горіхи, родзинки, шоколад.
Інгредієнти: 2 скл. пшениці, 1 скл. маку, 1 скл. горіхів, 50 г родзинок, 100 г меду.
Приготування: Пшеницю помити, замочити на кілька годин. Після — відварити на середньому вогні до готовності. Мак промити, запарити (залити на 20—30 хв. окропом) і перетерти в молоко у макітрі. У сьогоденні макітр немає, то використовують м'ясорубку — перемелюють мак 2—3 рази (результат не можна рівняти з макітрою, краще використовувати кавомолку). Горіхи подробити і присмажити до золотавого кольору. Усе перемішати, додати вимиті і підсушені родзинки, мед, цукор.
Повідомте про цей сайт Ваших друзів у Facebook або у Twitter: