Яворина



Що нового?

22 Травня 2018

Диво UA
"Яворина" взяла участь у міжнародному проекті української дитячої пісні «Дитяча філармонія «Диво UA», що відбувся в Українському домі 11 травня 2018 року.

20 Листопада 2017

Яворина вітала гостей фестивалю «Віртуози фолку»
Народний фольклорний дитячий ансамбль «Яворина» вітав гостей фестивалю «Віртуози фолку», що відбувся 19 листопада 2017 року в Українському домі.

20 Листопада 2017

Яворина здобула першу премію на конкурсі «Україна єднає світ»
Старша група дитячого фольклорного ансамблю "Яворина" здобула 1 премію у конкурсі - фестивалі "Україна єднає світ", що відбувся 18 листопада у Києві.




Яворина у Facebook

 

"Зелені свята. Трійця" у Пирогові



Интернет-магазин Розумашка

21 Червня 2013

22-23 червня у Національному музеї народної архітектури та побуту України на експозиції „Наддніпрянщина та Південь України” відбудеться захід „Зелені свята. Трійця”.
22 червня свято розпочнеться о 16.00. і проходитиме на трьох майданчиках одночасно.
Біля музейних садиб фольклорний гурт «Джерельце» (м. Житомир) відтворить троїцький обряд „Водіння куста”.
На Співочому полі музею відбудеться виготовлення та встановлення головного атрибута свята „Вихи”, у якому ми запрошуємо взяти участь і наших відвідувачів.
На сценічному майданчику та біля встановленої „Вихи” виступлять фольклорні колективи з Київщини, Черкащини, Чернігівщини. У програмі: троїцькі та побутові пісні, троїцькі обряди. Для відвідувачів музею також буде проведено конкурс „Що я знаю про Трійцю”.
Завершиться перший день свята  побутовими танцями разом з танцювальним етнографічним гуртом музею „Дам лиха закаблукам”.
23 червня о 10.00. у Михайлівській церкві розпочнеться святкова літургія на честь Святої Трійці. Після того відбудеться хресний хід до церкви Св. Параскеви та освячення зілля.
З 16.00. свято проходитиме на трьох майданчиках одночасно.
Біля музейних садиб фольклорний гурт «Джерельце» (м. Житомир) відтворить троїцький обряд „Водіння куста”.
На сценічному майданчику та біля “Вихи” виступлять фольклорні колективи. Для відвідувачів музею буде проведено конкурс „Що я знаю про Трійцю”.
О 18.00. відбудеться обряд „Розвивання Вихи”, у якому ми запрошуємо взяти участь наших відвідувачів.






« назад



Якщо Вам сподобався наш сайт або є побажання з його покращення, залиште свій запис у нашій Гостьовій книзі